logo

Spelen met ruimte

ligbadMet als uitgangspunt een badkamer van slechts beperkte ruimte werd een luxueuze badkamer met seperaat toilet gecreëerd, geheel naar wens van de klant die hier vanwege een kantoor aan huis grote behoefte aan had.

Wat voorheen één ruimte was, werd gesplitst in een aparte badkamer en toilet. Hoewel het oppervlakte van de toch al niet riante badkamer hierdoor natuurlijk nog kleiner werd,
zorgde een weloverdachte indeling er voor dat er toch ruimte was voor een riante douche, dubbele wastafel en ligbad.

 

 

 

 


doucheOm een zo groot mogelijke douche ruimte te creëeren werd afgezien van een conventionele douche kabine, maar gekozen voor een inloop douche door een scheidingswand te plaatsen.
Het contrast tussen de donkere vloer en de schakering van verschillende lichte teinten in het tegelwerk op de muren zorgt voor een klassieke uitstraling.Ook zorgt het gebruik van verschillende lichte teinten in het tegelwerk ervoor dat zowel de badkamer als het toilet speels en ruim ogen.
In overleg met de klant werden sanitair en accessoires uitgezocht waarin klassiek en moders verenigd zijn.

 

 
 

binnendeuren met bovenlicht

In de wand tussen het toilet en de badkamer werd een ouderwets venster met roetjes geplaatst. Hierdoor lijkt de badkamer optisch groter en is er meer lichtinval in het toilet, waardoor ook deze minder klein lijkt.
Ook bij de entree werd rekening gehouden met de beperkte lichtinval in kleine ruimtes.
Door het gebruik van oude bovenlichten werd gezorgd voor zoveel mogelijk lichtinval in de badkamer. Hierdoor is de ruimte beleving in de badkamer optimaal, terwijl deze toch maar 6m² is.

 

 

 

badkamer ontwerp

| KvK nr: 371383670000 | BTW nr: NL 1916.51.254.B01| Contact | ©2008 Chris de Graaf Interieurtimmerwerk